Mierea de Manuka este un tip special de miere care provine din nectarul florilor arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), nativ în principal în Noua Zeelandă și Australia. Această miere este cunoscută pentru proprietățile sale unice și pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Miere de Manuka Manuka Health

Vezi pret manukashop.ro

Miere de Manuka MGO 30+ (500g) | Manuka Health

Proprietati si beneficii Miere de Manuka

 • Mierea de Manuka este un tip special de miere care provine din florile arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă și Australia. Această miere se distinge prin proprietățile sale unice și beneficiile remarcabile pentru sănătate. Iată câteva dintre proprietățile și beneficiile sale:
 • Activitate antibacteriană puternică: Mierea de Manuka este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene deosebite. Conține un compus activ numit metilglioxal (MGO), care ajută la inhibarea creșterii bacteriilor, inclusiv a unor bacterii rezistente la antibiotice, cum ar fi Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA). Aceasta face din mierea de Manuka un agent eficient în tratarea infecțiilor și în promovarea vindecării rănilor.
 • Proprietăți antiinflamatorii: Consumul de miere de Manuka poate ajuta la reducerea inflamației în organism. Aceasta se datorează conținutului său de compuși antioxidanți și fenolici, care pot avea efecte benefice în reducerea stresului oxidativ și a inflamației asociate cu afecțiuni precum artrita sau boala inflamatorie intestinală.
 • Susține sistemul imunitar: Mierea de Manuka conține substanțe nutritive importante, cum ar fi vitaminele, mineralele și enzimele, care contribuie la susținerea sistemului imunitar. Consumul regulat al acestei miere poate ajuta la întărirea imunității organismului și la protejarea împotriva infecțiilor și a bolilor.
 • Proprietăți cicatrizante: Mierea de Manuka este recunoscută pentru capacitățile sale de vindecare și regenerare a pielii. Aplicată topic, mierea de Manuka poate ajuta la tratarea rănilor, arsurilor, ulcerelor sau eczemelor, accelerând procesul de vindecare și reducând riscul de infecții.
 • Efecte benefice asupra sănătății digestive: Mierea de Manuka poate avea un efect benefic asupra sănătății sistemului digestiv. Consumul acestei miere poate ajuta la echilibrarea florei intestinale, la reducerea simptomelor sindromului de intestin iritabil și la promovarea unei digestii sănătoase.
 • Acțiune antioxidantă: Mierea de Manuka conține antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, protejând celulele împotriva stresului oxidativ și a daunelor oxidative. Aceasta poate contribui la reducerea riscului de boli cronice și la îmbunătățirea sănătății generale.

Vezi pret republicabio.ro

Miere de Manuka MANUKA LAB

Ce afectiuni trateaza Mierea de Manuka 

 • Mierea de Manuka este cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice și poate fi utilizată în tratarea și ameliorarea mai multor afecțiuni. Iată câteva dintre acestea:
 • Infecții bacteriene: Datorită activității sale puternice antibacteriene, mierea de Manuka poate fi utilizată pentru tratarea infecțiilor bacteriene, inclusiv a celor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice, cum ar fi MRSA (Staphylococcus aureus meticilino-rezistent). Poate fi aplicată topic pe răni, arsuri sau ulcerații pentru a preveni și combate infecțiile.
 • Afecțiuni ale sistemului respirator: Mierea de Manuka poate fi benefică în tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi tusea, bronșita sau sinuzita. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la calmarea iritațiilor în tractul respirator.
 • Probleme gastrointestinale: Consumul de miere de Manuka poate fi util în cazul afecțiunilor gastrointestinale, cum ar fi ulcerul gastric, gastrita sau sindromul de intestin iritabil. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii pot ajuta la reducerea inflamației și la echilibrarea florei intestinale, contribuind la ameliorarea simptomelor digestive.
 • Răni și arsuri: Datorită proprietăților sale cicatrizante și antimicrobiene, mierea de Manuka poate fi utilizată pentru tratarea rănilor, arsurilor sau ulcerațiilor. Poate accelera procesul de vindecare, reduce riscul de infecții și calma senzația de durere.
 • Afecțiuni ale pielii: Mierea de Manuka poate fi benefică și în cazul afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemele, psoriazisul sau acneea. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii pot contribui la calmarea și vindecarea pielii iritate, reducând inflamația și combatând bacteriile.
 • Sistem imunitar slăbit: Consumul regulat de miere de Manuka poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor. Substanțele nutritive și antioxidanții prezenți în miere pot sprijini sănătatea generală și capacitatea organismului de a lupta împotriva agenților patogeni.