Cel mai bun generator de curent electric este un echipament esențial pentru orice gospodărie. Indiferent dacă locuiți în afara rețelei, utilizați un generator în timpul unei pene de curent sau aveți nevoie de o sursă fiabilă de energie electrică în timpul campingului, este esențial să aveți o sursă fiabilă de energie.

Generatoarele vin în toate formele și dimensiunile și pot fi alimentate cu benzină, motorină, propan, gaz natural sau chiar cu energie solară. Cu atât de multe opțiuni, poate fi dificil să decideți care dintre ele este cea mai bună pentru nevoile dvs. De aceea, am pus împreună acest ghid cuprinzător pentru cele mai bune generatoare de energie electrică. Vă vom prezenta diferitele tipuri de generatoare, avantajele și dezavantajele fiecăruia și caracteristicile pe care ar trebui să le căutați atunci când cumpărați cel mai bun generator.

Generatoare de benzină

Generator curent electric Steinhaus PRO-GEN2900, 2900 W cu stabilizator de tensiune, benzina, autonomie 10h

Catre magazin

Sunt cel mai comun tip de generator și sunt de obicei cele mai accesibile. Sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și ieșiri de putere, făcându-le potrivite pentru toate tipurile de aplicații. Unul dintre cele mai mari avantaje ale generatoarelor pe benzină este că sunt ușor de găsit, fiabile și, de obicei, mai puțin costisitoare decât alte tipuri de generatoare. Cu toate acestea, generatoarele de benzină sunt, de asemenea, zgomotoase și relativ ineficiente în comparație cu alte generatoare.

Generatoare diesel

Generator diesel profesional, 7.5 kW Könner&Söhnen KS 9200HDES-1/3 ATSR , EURO V, insonorizat, mono/trifazat, iesire pentru automatizre, comutator faze VTS, regulator tensiune AVR, LED-display, protectie suprasarcina, bobinaj 100% cupru

Catre magazin

Sunt mai scumpe decât generatoarele pe benzină, dar oferă câteva avantaje distincte. Combustibilul diesel este de obicei mai ieftin decât benzina. În plus, motoarele diesel sunt mai eficiente decât motoarele pe benzină, ceea ce le face mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Generatoarele diesel sunt, de asemenea, mult mai silențioase decât generatoarele pe benzină și sunt de obicei mai fiabile.

Generatoare de gaz natural

Generator AgroPro BASIC 3700, putere 3.1 KW, 230V Hibrid benzina/GPL, pornire manuala, AVR, omologat Euro 5

Catre magazin

Aceste generatoare sunt similare cu generatoarele de propan, dar sunt mai puternice. Ele sunt, de asemenea, mai scumpe și pot necesita costuri suplimentare de instalare. Cu toate acestea, generatoarele de gaze naturale sunt de obicei mai eficiente decât generatoarele de benzină și propan și pot fi utilizate pentru alimentarea aparatelor mari.

Generatoare solare

Generator portabil compatibil cu panou solar, putere 300W, capacitate 80AH 298Wh, DC12V AC 220-230V, 4 moduri incarcare, iesire USB 2 porturi TYPE-C si 4 portri USB-A, lanterna

Catre magazin

Aceste generatoare devin din ce în ce mai populare datorită prieteniei lor față de mediu. Acestea sunt alimentate de soare, deci sunt o alegere excelentă pentru cei care trăiesc în zone cu mult soare. Generatoarele solare sunt, de asemenea, relativ silențioase și sunt adesea cea mai eficientă opțiune.

Atunci când cumpărați cel mai bun generator de energie electrică pentru nevoile dvs., este important să luați în considerare bugetul, dimensiunea generatorului de care aveți nevoie și tipul de combustibil pe care îl va utiliza. În plus, verificați caracteristicile fiecărui generator pentru a vă asigura că este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Cu informațiile corecte, veți fi sigur de a găsi cel mai bun generator de energie electrică pentru nevoile dumneavoastra.