În calitate de cititori, cu toții avem propriile noastre gusturi individuale pentru carti de citit. Unii dintre noi preferă un thriller bun, alții preferă o comedie romantică, iar unii dintre noi îi place să o schimbe și să citească puțin din tot. Dar, indiferent de preferința dvs. de lectură, există anumite cărți pe care toată lumea ar trebui să le citească. De la literatura clasică la ficțiunea modernă, iată câteva dintre cele mai bune carti de citit din timpul vieții tale.

1. Sa ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee

Un clasic absolut, To Kill a Mockingbird este o operă literară atemporală. Scris de Harper Lee, acest roman urmează povestea a doi copii, Scout și Jem Finch, în timp ce se confruntă cu prejudecățile rasiale din Deep South în anii 1930. Prin acest roman, veți obține o perspectivă asupra impactului rasismului și nedreptății și veți înțelege mai bine empatia și compasiunea.

...Sa ucizi o pasare cintatoare (editie de buzunar)

Catre magazin

2. 1984 de George Orwell

Scris în 1949, 1984 de George Orwell este un roman distopic stabilit într-o lume în care totul este controlat și monitorizat de o singură parte. Prin acest roman, veți obține o perspectivă asupra ideii unei societăți totalitare și a pericolelor unui stat de supraveghere. Este una din cele mai bune carti de citit și te va lăsa să pui la îndoială lumea din jurul tău.

O mie noua sute optzeci si patru (editie de buzunar)

Catre magazin

3. De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger

Publicat în 1951, De veghe în lanul de secară este un roman de maturizare care îl urmărește pe Holden Caulfield, un băiat de 16 ani care încearcă să înțeleagă lumea din jurul lui. Prin ochii lui, veți obține o perspectivă asupra luptelor sale cu identitatea, creșterea și acceptarea lumii din jurul lui.

De veghe in lanul de secara - J.D. Salinger

Catre magazin

4. Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Publicată în 1813, Mândrie și prejudecată este un clasic îndrăgit care urmărește familia Bennet, în special cele cinci fiice, în timp ce navighează în complexitatea iubirii, a familiei și a societății. Prin acest roman, veți obține o perspectivă asupra luptelor de a fi o femeie la începutul secolului al XIX-lea și de a învăța despre puterea relațiilor.

Mandrie si prejudecata

Catre magazin

5. Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

Publicat în 1925, Marele Gatsby urmărește povestea lui Jay Gatsby, una dintre cele mai bune carti de citit.Un milionar misterios care încearcă cu disperare să câștige inima femeii pe care o iubește. Prin acest roman, veți obține o perspectivă asupra urmăririi visului american și a puterii iubirii și speranței.

Marele Gatsby

Catre magazin

6. Vanatorii de zmeie de Khaled Hosseini

Publicat în 2003, The Kite Runner urmărește povestea lui Amir și a lui Hassan, doi băieți care cresc în Afganistan și modul în care prietenia lor este testată de climatul politic tumultuos al țării. Prin acest roman, veți obține o perspectivă asupra puterii loialității și prieteniei, precum și a ororilor războiului.

Vanatorii de zmeie

Catre magazin

7. Jurnalul unei tinere fete de Anne Frank

Jurnalul unei tinere fete este o carte de memorii scrisă de Anne Frank, o fată evreică care a fost forțată să se ascundă în timpul ocupației naziste a Țărilor de Jos. Prin acest jurnal, veți obține o perspectivă asupra vieții de zi cu zi de a trăi în ascuns, precum și gândurile și sentimentele Annei într-o perioadă atât de dificilă.

Jurnalul unei tinere fete

Catre magazin

Explorează acum colecția noastră și redescoperă bucuria lecturii cu cele mai apreciate carti de citit.

Acestea sunt doar cateva dintre cartile pe care oricine ar trebui sa le citeasca in timpul vietii. Deci, ia o ceașcă de ceai și pregătește-te să te scufunzi într-o carte bună!