Cum aleg un calorifer?

Daca esti in cautarea unui calorifer trebuie sa stii ca pe piata sunt mai multe tipuri de astfel de aparate pentru incalzit.

Calorifer din otel, Calorifer din otel cu alimentare din pardoseala, Calorifer otel verticale, Calorifer electric, Calorifer din aluminiu, Calorifer din fonta, Calorifere de baie, Convectoare.
Asadar alegerea nu este una usoara, ai posibilitatea sa alergi cateva ore prin magazinele de profil sau varianta sa cauti pe internet caloriferul potrivit nevoilor tale.

In cateva randuri avantaje si dezavantaje pe care ar trebui sa le ai in vedere in momentul achizitiei unui calorifer.

Caloriferele din aluminiu se incalzesc repede, incalzind rapid camera sau locuinta si consuma putin combustibil.Deasemenea sunt usoare si au o durata de viata indelungata.
Dezavantajul acestor calorifere este ca se racesc repede si necesita aerisire periodic.

Caloriferele din fonta sunt masive si raman calde o perioada de timp indelungata.Au putere de incalzire mare si o durata de viata foarte indelungata.Nu au nevoie de aerisire.
Dezavantajul consta in pretul ridicat, se incalzesc mai greu iar pentru ca sunt greoaie curatarea lor este dificila.

Caloriferele din otel sunt cele mai utilizate, au preturi mici de achizitie, se incalzesc repede si sunt compatibile cu centralele de apartament.
Dezavantale constau in durata redusa de viata, mai mica decat a caloriferelor din fonta si din aluminiu si in faptul ca nu pastreaza caldura pentru o perioada mai lunga de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *