Miere de manuka, proprietati si beneficii
Mierea de manuka este un tip de miere monoflorala care se obtine din nectarul florilor din arborele de Manuka, o specie de copac ce creste foarte putin in partea de sud a Australiei si masiv in Noua Zeelanda la inaltimi foarte mari unde aerul este rarefiat.
Miere de Manuka MGO 250+ Manuka Health, 250g
Miere de Manuka KFactor 16 RAW 500g
Mierea de manuka non-medicinala
Ca orice tip de miere locala precum cea de tei sau de salcam, miere de manuka poate fi folosita ca indulcitor pentru ceai, cafea sau lapte, se poate manca in forma ei finala de consum, dar se poate folosi si ca masca de fata pentru a oferi o textura fina pielii. Acestea sunt cele cu factorul cel mai scazut Ex: Mierea de Manuka MGO sau MG 100+
Mierea de manuka medicinala
Ce o diferentiaza de alte tipuri de miere si, in acelasi timp, a condus la popularizarea ei in intreaga lume, este capacitatea de a actiona in combaterea infectiilor la nivelul pielii precum arsurile, ranile sau acneea, dar si ale aparatului digestiv, precum Stafilococul Auriu sau Helicobacter PiloryEx: MG 200+ de la Nelson Honey, MG 300+ si MG600+ de la Great Manuka , 700+ Si 800+ de la Watson and Son
Miere de Manuka MGO™ 600+, 250 g
In context medicinal, mierea de manuka prezinta beneficii provenite dintr-o caracteristica aparte a acesteia ce permite combaterea diverselor infectii ale pielii si aparatului digestiv. Aceasta reuseste sa pastreze la nivel chimic un compus care lupta impotriva bacteriilor.Este important de stiut ca toate tipurile de miere contin acest compus care poarte numele de peroxid de hidrogen, substanta cunoscuta si sub numele comun de apa oxigenata in industria cosmetica sau in cea farmaceutica, des folosit in produsele dezinfectante, de albire a dintilor sau decolorare a firelor de par.Corpul uman produce peroxid de hidrogen in cantitati controlabile si suficiente in vederea combaterii infectiilor care se dezvolta si afecteaza organismul. La suprafata pielii insa, aplicarea mierii de manuka cu concentratia potrivita poate ajuta organismul sa vindece mai repede zona afectata de infectie.La majoritatea tipurilor de miere, peroxidul de hidrogen se descompune in oxigen si hidrogen si isi pierde astfel functia de combatere a bacteriilor. Ce se intampla insa in cazul anumitor tipuri de miere de manuka este ca aceasta substanta nu se descompune.
Miere de Manuka MGO 550+ Manuka Health, 500g
Beneficii miere de Manuka
Principalele beneficii atestate stiintific pe care mierea de manuka originala le are sunt urmatoarele:
- Este considerata cel mai puternic antibiotic natural pentru combaterea Stafilococului Auriu si a Helicobacter Pilory
- Ingrijirea ranilor si a arsurilor – proprietatea de a nu descompune peroxidul de hidrogen califica mierea de manuka drept un dezinfectant natural. In 2007, mierea a fost atestata de Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite ca alternativa pentru vindecarea ranilor.
- Ameliorarea usturimii de gat – mierea de manuka poate calma gatul iritat si combate microorganisme precum streptococul.
- Atenuarea acneei – datorita proprietatilor anti-bacteriene, mierea de manuka are potential in tratamentul pentru acnee. Nu exista inca studii complete care sa dovedeasca faptul ca mierea de manuka poate vindeca acneea, insa ea poate fi folosita acasa pentru calmarea inflamatiilor alaturi de alte tratamente atestate medical
Cum identifici mierea de manuka originala?
Puteti identifica mierea de manuka originala prin verificarea ambalajului sau descrierii acesteia de pe site. Tara de provenienta a mierii trebuie sa fie Noua Zeelanda, iar gradele de masurare UMF sau MGO trebuie sa fie prezente pe eticheta alaturi de o dovada a certificarii (un semn grafic care contine literele UMF sau MGO).
Ce microorganisme distruge mierea de manuka?
Principalele microorganisme pe care mierea de manuka le poate distruge conduc de obicei la infectii ale aparatului digestiv sau ale pielii. Dintre acestea, le enumeram mai jos pe cele mai importante.
- E.coli – este o bacterie ce cauzeaza iritatii ale vezicii urinare
- Staphylococcus Aureus sau Stafilococul auriu – afecteaza pielea oamenilor. Exista microorganisme de acest tip care au capatat rezistenta la antibiotice si care poarta denumirea de stafilococi meticilino-rezistenti (MRSA).
- Streptococcus – microorganismele ce cauzeaza infectia gatului si senzatia de mancarime si usturime a acestuia
- Helicobacter Pylori – microorganisme ce cauzeaza infectii in stomac si se manifesta prin dureri in zona abdominala ce pot provoca in timp ulcerul la stomac
Ce alte afectiuni trateaza mierea de manuka?
Mierea de manuka mai poate fi folosita si pentru mentinerea sanatatii aparatului digestiv. In acest caz, posibilitatea descompunerii mierii in organism este mare in comparatie cu aplicarea ei direct pe piele si, de aceea, aceasta isi poate pierde efectul anti-bacterian. Pentru a beneficia de functia care a facut-o populara in intreaga lume, este recomandat ca mierea de manuka sa aiba gradul UMF 20+.Alte experimente privind utilizarea mierii de manuka ca tratament alternativ la diverse afectiuni ale corpului uman privesc igiena orala. Acest tip de miere are potential de a lupta impotriva unor bacterii bucale, dar teste inca se desfasoara pentru a vedea care este dozajul necesar pentru un efect garantat al mierii de manuka.