„Pacienta tacuta” („The Silent Patient”) este un thriller psihologic scris de Alex Michaelides. Cartea a fost publicată în 2019 și a devenit rapid un bestseller internațional.

Pacienta tacuta de Alex Michaelides

Pacienta tacuta, Alex Michaelides

Vezi pret pe litera.ro

„Pacienta tacuta” urmărește povestea lui Alicia Berenson, o pictoriță celebră, care este acuzată de crimă după ce și-a împușcat soțul în cap, iar apoi a ales să tacă complet, refuzând să vorbească. După acest act șocant, Alicia este internată într-un spital psihiatric unde devine „pacienta tăcută.” Theo Faber, un psihiatru criminalist, își propune să o trateze pe Alicia și să descopere misterul din spatele tăcerii ei.

Elemente-cheie ale cărții:

  1. Suspans și Mister: Cartea este construită în jurul unui mister intens, iar autorul menține suspansul pe tot parcursul povestirii. Încercările lui Theo de a descoperi motivul tăcerii Aliciei și a desluși puzzle-ul din spatele crimelor sunt pline de surprize și întorsături de situație.
  2. Explorarea Psihologiei Personajelor: Alex Michaelides explorează în profunzime psihologia personajelor sale. Motivațiile, secretele și tulburările psihologice ale acestora adaugă adâncime narativă și susțin povestea captivantă.
  3. Straturi de Intrigă și Vrajbă: Cartea include straturi complexe de intrigă și redirecționează atenția cititorilor prin dezvăluiri surprinzătoare. Vrăjba și secretele personajelor contribuie la construirea unui tablou plin de nuanțe.
  4. Finalul Șocant: Finalul cărții este notoriu pentru revelația surprinzătoare și impactul emoțional. Autorul a creat o concluzie care lasă cititorii cu multe întrebări și reflectii.
  5. Stil Scriitoricesc Refined: Alex Michaelides demonstrează un stil de scriere rafinat și abil în crearea atmosferei tensionate și a unei lumi psihologice complexe.

Concluzie:

„Pacienta tacuta” este un thriller psihologic captivant, cu elemente de mister și explorare profundă a psihologiei umane. Cartea a primit recenzii pozitive pentru modul în care abordează teme precum tăcerea, vindecarea și natura complexă a minții umane. Este potrivită pentru cei care apreciază cărțile cu suspans psihologic și întorsături neașteptate în poveste.