Ingrijirea orală a evoluat semnificativ, iar periuta de dinti electrica a devenit o opțiune populară pentru mulți dintre noi. Cu numeroasele lor caracteristici inovatoare și promisiunea unei curățări mai eficiente, este firesc să ne întrebăm care este cea mai bună periuță de dinți electrică pentru nevoile noastre.

Periuta de dinti electrica Oral-B iO9 

Periuta de dinti electrica sonica Philips Sonicare ProtectiveClean

 

Periuta de dinti electrica Oral-B PRO 2 2000 

Gadgeturile ne pot simplifică viaţa, de la telefoane mobile, la aspiratoare inteligente şi roboti de bucatarie, sunt deja în casele noastre. In aceste conditii si tehnologia dentara evolueaza accelerat.

 Periuţa de dinţi electrică, in diverse forme, simplă sau sonică, cu timer ori cu Bluetooth sau cu senzori este una dintre soluţiile cele mai la îndemână pentru o dantura sanatoasa si un zambet sanatos.

Tipuri de Periuta de dinti electrica

 • capete cu mişcări oscilante
 • capete cu mişcări de rotaţie (perie rotativă)
 • capete cu pulsaţii
 • capete duble
 • capete pentru curăţarea limbii

Beneficii periuta de dinti electrica

Periuțele de dinți electrice oferă numeroase beneficii pentru igiena orală. Iată câteva dintre aceste avantaje:

 1. Curățare Eficientă: Periuțele de dinți electrice sunt proiectate să ofere o curățare mai eficientă în comparație cu periuțele manuale. Mulți utilizatori constată că acestea îndepărtează mai eficient placa bacteriană și resturile alimentare.

 2. Mișcare Oscilantă sau Vibratorie: Modelele de periuțe electrice utilizează mișcări oscilante, rotații sau vibrații pentru a curăța dinții și gingiile. Această tehnologie poate ajuta la îndepărtarea mai eficientă a plăcii și a depunerilor.

 3. Senzori de Presiune: Multe periuțe de dinți electrice sunt echipate cu senzori de presiune care avertizează utilizatorul dacă aplică prea multă presiune în timpul periajului. Aceasta poate preveni deteriorarea smalțului dentar sau a gingiilor.

 4. Timer Integrat: Unele modele includ un timer încorporat care monitorizează timpul de periaj. Aceasta ajută utilizatorii să respecte durata recomandată de doi minute pentru o igienă orală adecvată.

 5. Diverse Moduri de Periaj: Majoritatea periuțelor electrice oferă opțiuni multiple de moduri de periaj, cum ar fi curățare intensivă, gingie sensibilă sau albire. Utilizatorii pot ajusta setările în funcție de preferințe și nevoile lor.

 6. Confort și Ușurință de Utilizare: Periuțele de dinți electrice sunt adesea mai ușor de manevrat, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu mobilitate redusă sau pentru copii care încep să-și dezvolte obiceiuri de igienă orală.

 7. Conectivitate Bluetooth: Unele modele avansate de periuțe electrice se pot conecta la aplicații mobile prin Bluetooth. Aceasta oferă utilizatorilor informații în timp real despre modul în care se periază și oferă sfaturi pentru îmbunătățirea igienei orale.

În general, periuțele de dinți electrice pot contribui semnificativ la menținerea unei igiene orale sănătoase și pot fi o opțiune excelentă pentru cei care caută să îmbunătățească calitatea periajului lor dentar zilnic.