Rca-ieftin 2019, RCA Online

Anul 2017 aduce schimbari semnificative in privinta legislatiei asigurarilor rca. Iata principalele schimbari: noi clase de bonus malus, decontarea directa, rascumpararea daunei, clasa cea mai favorabila de bonus pentru posesorii mai multor masini, rca pe perioade mai scurte de timp, rca in rate, posibilitatea suspendarii politei rca, masina la schimb pe perioada reparatiei.
rca-ieftin.ro
Asadar hai sa descoperim impreuna, ca de la soferi pentru soferi ce inseamna toate acestea. Clasa de bonus este acum maxim B 8, fata de B14 cat era inainte. Clasa maxima de malus ramane M8. B8 se traduce printr-o reducere de 50% fata de tariful de baza, pe cand M8 inseamna o majorare de 80%.
Pentru persoanele care detin mai multe masini, la reinoire vor beneficia pentru toate vehiculele de cea mai favorabila clasa de bonus. La achizitia unei masini noi va fi la fel.
Se poate achizitiona odata cu polita rca si optiunea decontarii directe. Acest lucru inseamna ca daca se petrece un eveniment in care sunt pagubit ma pot adresa direct pentru solutionarea daunei asiguratorului meu. Acest lucru este avantajos in conditiile in care unii asiguratori ar despagubi mai greu.
Rascumpararea daunei inseamna ca pot plati dauna produsa astfel incat sa nu imi fie afectat sistemul de bonus malus. Este avantajos in conditiile unei daune minore cand practic suma platita direct ar fi mai mica decat malusul asigurarii. Atentie, momentan fie ca produc o dauna de 100 lei fie una de 1 milion de lei sistemul de malus penalizeaza la fel.
Orice vehicul inmatriculat sau inregistrat trebuie sa aiba o polita rca activa tot timpul, cu exceptia celor care nu au suspendat polita rca. Suspendarea politei rca nu este tocmai usoara, insa e disponibila. Trebuie predate placutele la politie si vehicului parcat in afara spatiului public, pe romaneste mai mare daraua decat ocaua. Vestea buna rca-ul poate fi platit in rate si incheiat pe multiplu de o luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *